loader image
Skip to main content

Ștefan BĂNICĂ Jr.

6.698 puncte

NEW ENTRY TOP 10

Ștefan BĂNICĂ Jr.

Fiul celebrului actor Ștefan Bănică (senior) și al jurnalistei Sanda Vlad-Liteanu, Ștefan Bănică Jr. este una dintre vedetele cu o foarte mare bază de fani de toate vârstele. La cei 56 de ani ai săi, Bănică și-a construit o carieră incredibilă, care se întinde pe trei decenii, atât ca actor, compozitor, cântăreț,  cât și ca regizor, producător și moderator TV. În toate aceste domenii, el a excelat și a fost recompensat cu atât de multe premii, încât o listă completă nu ar încăpea pe această pagină. Menționăm aici doar faptul că în 2004, președintele României l-a decorat pe Ștefan Bănică Jr. cu Ordinul și medalia Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Bănică a susținut mii de evenimente muzicale, iar concertele sale de Crăciun de la Sala Palatului au devenit un adevărat fenomen, stabilind recorduri de vânzări în România – reprezintă cea mai longevivă și complexă producție muzicală din țara noastră, o adevărată tradiție de peste 17 ani.

În cariera sa de cântăreț, el a lansat 15 albume, premiate cu cinci discuri de aur și două de platină. Are zeci de videoclipuri muzicale, dar și peste 30 de roluri în film și teatru. De asemenea, succesul imens al lui Ștefan Bănică Jr. stă și în faptul că, indiferent de vârstă, el a rămas relevant pentru un public foarte variat, începând de la copii, tineri și până la părinți și bunici.

În ceea ce privește viața personală, Bănică a fost căsătorit cu actrița Mihaela Rădulescu, în perioada 1994 – 1999; a avut o relație cu Camelia Constantinescu, care i-a oferit primul copil, Radu Ștefan, dar cei doi s-au despărțit în anul 2005. În 2006 s-a căsătorit cu realizatoarea TV Andreea Marin, care i-a oferit în 2007 o fetiță, pe nume Ana Violeta, dar au divorțat în 2013, an din care Ștefan Bănică este într-o relație cu cântăreața Lavinia Pârva. Cei doi s-au căsătorit în 2017, iar în 2019 au devenit părinții unui băiețel, Alexandru.

un proiect

susținut de

powered by

powered by

un proiect

susținut de