loader image
Skip to main content

SMILEY

13.213 puncte

PLUS 3 LOCURI

SMILEY

În oricare dintre rolurile pe care și le-a asumat în cariera sa, de interpret, compozitor, producător, om de televiziune, actor și, mai nou, tată, Smiley s-a făcut întotdeauna remarcat și a fost luat de mulți ca model. Pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, el este unul dintre cei mai populari artiști pop din România.

Are 40 de ani, s-a născut în Pitești, iar numele de scenă l-a primit de la colegii din trupa Simplu, datorită atitudinii sale optimiste. Apropo de aceștia, Smiley a făcut istorie alături de Simplu, împreună cu care a lansat cinci albume premiate cu Discul de Aur. Apoi, artistul s-a îndreptat către o carieră solo, în care, până acum, a lansat albumele: „În lipsa mea” (2008), „Plec pe Marte” (2010), „Acasă” (2013), „Confesiune” (2017) și „Mai mult de-o viață” (2021). Clipurile sale strâng de fiecare dată milioane de vizualizări şi ajung pe primele poziții în topurile muzicale.

Bineînțeles, Smiley a adunat și numeroase premii naționale, dar în 2013, valoarea sa ca artist a fost confirmată la nivel european, fiindu-i acordat premiul MTV Europe Music Award pentru „Best Romanian Act”.

Ca producător, Smiley a contribuit la dezvoltarea a numeroase proiecte care au ajuns numărul 1 pe piața muzicală. Şi-a dorit propria casă de producţie, iar în 2009 a apărut HaHaHa Production, unde a strâns în jurul său o echipă puternică de artişti şi producători talentaţi. Este implicat și în două dintre cele mai de succes formate de televizune din România: „Românii au talent” (în calitate de co-prezentator și acum în calitate de jurat) și „Vocea României” (în calitate de antrenor). De-a lungul timpului, artistul a fost implicat și în diferite producții cinematografice. A fost protagonist în serialul TV „Cu un pas înainte” şi a jucat în mai multe lungmetraje – „Un film Simplu”, „Nașa”, „#Selfie”, „#Selfie69”, „Odată pentru totdeauna” (2022), „Legații” (2022) și  „Ramon” (2023).

un proiect

susținut de

powered by

powered by

un proiect

susținut de