loader image
Skip to main content

SMILEY

13.679 puncte

MINUS 2 LOCURI

SMILEY

Oprește pe oricine pe străzile din România și pune-l să-ți numească un artist român de succes, iar Smiley se va număra printre primele opțiuni. Pe numele său real Andrei Tiberiu Maria, Smiley este unul dintre artiștii pop din România cu cea mai mare priză la public. Are 39 de ani, s-a născut în Pitești, iar numele de scenă l-a primit de la colegii din trupa Simplu, datorită atitudinii sale optimiste, care nu s-a schimbat deloc odată cu trecerea anilor. Popularitatea sa a crescut și mai mult în momentul în care a devenit tată, în 2021, un rol pe care l-a îmbrățișat public cu multă emoție.

După ce a făcut istorie alături de trupa Simplu, împreună cu care a lansat cinci albume premiate cu Discul de Aur, Smiley s-a îndreptat către o carieră solo, care a depășit-o, ca succes, pe cea a trupei care l-a lansat. A lansat cinci albume: „În lipsa mea” (2008), „Plec pe Marte” (2010), „Acasă” (2013), „Confesiune” (2017) și „Mai mult de-o viață” (2021).

Smiley și-a asumat și rolul de producător și a contribuit la dezvoltarea a numeroase proiecte, care au ajuns numărul 1 pe piața muzicală (Soré, Feli, Cabron, Paul Damixie, Radio Killer, Alex Velea, Don Baxter, Dorian, Jazzy Jo). Pentru că și-a dorit dintotdeauna propria casă de producţie, în 2009 a apărut HaHaHa Production, una care este și în prezent printre cele mai de succes de pe piață, cu o echipă puternică de artişti şi producători talentaţi.

Deloc de trecut cu vederea este și faptul că, de ani buni de zile, Smiley este implicat și în două dintre cele mai de succes formate de televiziune din România: „Românii au talent” (în calitate de co-prezentator) și „Vocea României” (în calitate de antrenor). De-a lungul timpului, artistul a fost implicat și în diferite producții cinematografice. A fost protagonist în serialul TV „Cu un pas înainte” şi a jucat în mai multe lungmetraje – „Un film Simplu”, „Nașa”, „#Selfie”, „#Selfie69”, „Legații” etc.

un proiect

susținut de

powered by

powered by

un proiect

susținut de