loader image
Skip to main content

Ion
ȚIRIAC

22.970 puncte

MINUS 3 LOCURI

Ion ȚIRIAC

Cunoscut și drept Contele Dracula, în anii în care era activ ca jucător de tenis, Țiriac este în prezent unul dintre cei mai bogați foști sportivi din toate timpurile. El a fost, la un moment dat, și cel mai bogat român, iar în prezent, averea sa este estimată la 1,4 miliarde de dolari.

La cei 83 de ani ai săi, Ion Țiriac nu este doar unul dintre cei mai de succes afaceriști din România, dar are și o mare influență la nivel politic, nu doar local. Până să o ia pe calea afacerilor, Ion Țiriac a cucerit inimile românilor cu mult înainte să fie bogat. Puțini știu că între 1958 și 1964, el a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale. Abia apoi a devenit un jucător de tenis care s-a impus pe scena internațională. În 1970, el a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros. Talentul său pe teren s-a materializat mai ales la dublu, câștigând alături de Ilie Nastase, în afară de Roland Garros, numeroase alte turnee, precum: Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972), Campionatului Mondial de tenis, São Paulo (1974) etc. Țiriac a fost component al echipei României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978, disputând trei finale cu SUA, în 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l ca partener pe Ilie Năstase. În plus, din 1984 până în 1993 a fost managerul lui Boris Becker, tenisman german de clasă mondială.

Acum, noua generație îl cunoaște pe Ion Țiriac mai ales pentru numărul mare de firme pe care le deține în domeniul bancar, auto și al transporturilor. Alte lucruri interesante despre el sunt și că e primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii, dar și că deține o colecție impresionantă de mașini, cu peste 400 de modele, printre care se numără și mașina lui Al Capone sau Sammy Davis Jr.

un proiect

susținut de

powered by

powered by

un proiect

susținut de