loader image
Skip to main content

Horia BRENCIU

5.677 puncte

NEW ENTRY TOP 10

Horia BRENCIU

Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii, acest talentat interpret, compozitor și prezentator TV și-a câștigat locul în inimile publicului prin vocea sa inconfundabilă și harul de a crea momente muzicale memorabile. Însă, Horia Brenciu este iubit de români mai ales pentru optimismul său și energia pozitivă molipsitoare, pe care le are indiferent ce ar face.

Născut pe 27 august 1972, în Brașov, Brenciu și-a început cariera în muzică încă din adolescență, când la 18 ani a debutat în trupa „Apropo”, pe vremea respectivă cântând la pian. În octombrie 1993, în calitate de colaborator, a prezentat prima ediție a concursului interactiv fenomen „ROBINGO”, pe TVR. În anul 2000 se mută la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003. Urmează o perioadă de un an de emisiuni pe Național TV, iar din 2011, pentru Brenciu a început un nou capitol important al carierei sale, cel al emisiunilor muzicale concurs. Inițial, el a fost antrenor la „Vocea României”, apoi jurat la „Te cunosc de undeva” (Antena 1) și apoi, în același rol, la „X Factor”. El a revenit în calitate de antrenor la „Vocea României” în sezonul 11 și împarte scaunul cu o altă artistă foarte apreciată – Theo Rose.

Una dintre marile reușite ale lui Horia Brenciu a fost înființarea bandului „HB Orchestra”, în 2002, un proiect muzical cu un sound distinct, care a reușit să cucerească inimile ascultătorilor prin mixul inedit de genuri muzicale și prestațiile live pline de energie. Cu acest proiect muzical, Brenciu susține concerte sold out în toată țara.

Horia este căsătorit din 2014 cu Alice Dumitrescu și au împreună o fetiță, Mina, născută în 2012, un băiețel adoptat în 2016, pe când avea doi ani, și două fete din legăturile anterioare ale lui Alice, Andreea și Maria.

un proiect

susținut de

powered by

powered by

un proiect

susținut de