loader image
Skip to main content

Gheorghe HAGI

25.809 puncte

MINUS 2 LOCURI

Gheorghe HAGI

În 2021, Regele fotbalului românesc se afla pe locul 2 în topul celor mai de succes români, dar noile intrări au făcut ca și el să cadă două poziții. Chiar și așa, e greu de imaginat un astfel de top, indiferent de an, în care Hagi să nu ocupe o poziție fruntașă. Gheorghe Hagi nu este doar cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, dar e și unul dintre cei mai buni din întreaga istorie a sportului cu balonul rotund. În cei 57 de ani ai săi, Hagi a strâns o carieră marcată de momente memorabile, care au ridicat în picioare stadioane întregi și i-au făcut pe comentatorii sportivi să-și piardă mințile.

Să ne amintim că Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale, în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei campionate europene, în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru Naționala României, fiind al doilea după Dorinel Munteanu, și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu), cu 35 de goluri. În noiembrie 2003 a fost numit de către Federația Română de Fotbal drept cel mai bun jucător al României din ultimii 50 de ani. În 2004 a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbaliști în viață, la o ceremonie de premiere a FIFA. De asemenea, Hagi este unul dintre puținii fotbaliști care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid și Barcelona. Niciodată fotbalul românesc n-a arătat mai bine ca în perioadă în care Hagi a jucat în echipa națională.

Și nu doar românii îi sunt recunoscători, de-a lungul timpului, mari personalități ale fotbalului, precum: Cruyff, Matthaus, Fatih Terim, Maradona, Michel Platini sau Eusebio, i-au adus elogii fotbalistului român, spunând despre el că „a creat fotbal”, „că i-a învățat fotbal pe turci” sau că a fost „unul dintre cei mai tehnici jucători din fotbalul european”. În lumina acestor lucruri, este evident de ce românii iubesc fotbalul atât de mult, pentru că l-au avut pe Hagi.

Numele Hagi merge oricum mai departe, pentru că fiul său, Ianis Hagi, face deja senzație în Europa și se preconizează că va avea o traiectorie similară cu cea a tatălui.

un proiect

susținut de

powered by

powered by

un proiect

susținut de