Zoltán TESZÁRI
locul 5 / 14.456 puncte

Zoltán TESZÁRI

zoltan-teszari-barbatidescucces-ro-02

14.456 puncte

Zoltán TESZÁRI

Orădeanul Zoltán Teszári, patronul companiei DIGI (RCS&RDS), este o altă prezență constantă în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la 550 – 570 milioane de euro. Dar este o prezență extrem de discretă în viața publică și, pentru că nu prea există fotografii recente cu el, i se mai spune și „miliardarul fără chip”. În toate arhivele foto ale publicațiilor din România există doar 4 poze cu Teszári, dintre care cea mai recentă este o fotografie din 2011.

Teszári a făcut sport de performanță, fiind judoka la CS Dinamo – în 1989 a ieșit vicecampion european. A făcut Armata la CS Dinamo, unde și-a continuat cariera în judo și unde, după terminarea stagiului militar, și-a dorit să fie angajat, dar a fost refuzat. Astfel, Teszári și-a început aventura în antreprenoriat. A început cu dozatoare de înghețată în Oradea, apoi cu baruri cu biliard și jocuri mecanice în Brașov.

Compania Romanian Cable System (RCS) a înființat-o în 1994, iar extinderea a fost rapidă, în 1996 începând achiziționarea mai multor rețele de comunicații din țară.

De asemenea, compania RCS & RDS este prezentă încă din anul 1998 în Ungaria și începând cu anul 1999 în Slovacia, oferind în acest moment servicii de televiziune prin cablu, Internet și telefonie fixă. Din 2015, RCS & RDS are operațiuni și în Ungaria, Spania și în Italia. În 2012, compania lui Teszári a lansat și postul de televiziune de știri Digi24.

Despre viața personală a lui Teszári se mai cunoaște că are un fiu, Christian, în vârstă de 17 ani, care este foarte pasionat și talentat la tenis. De altfel, el a participat deja la turnee din Elveția, Austria, Ungaria și Suedia.

un proiect

susținut de

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

un proiect

susținut de

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

un proiect

susținut de