Tudor CHIRILĂ
locul 7 / 11.750 puncte

Tudor CHIRILĂ

tudor-chirila-barbatidescucces-ro-01

11.750 puncte

Tudor CHIRILĂ

Întotdeauna vocal, boem și rebel, Tudor Chirilă a fost întotdeauna un artist cu mare priză la public, dar în ultimii ani el a devenit una dintre cele mai apreciate personalități publice, un artist extrem de apreciat și un om de televiziune la mare căutare.

S-a născut în București pe 28 mai 1974 și este fiul regretatului gazetar sportiv Ioan Chirilă și al actriței și regizoarei Iarina Demian. El are și un frate mai mare, pe Ionuț Chirilă, care este antrenor de fotbal la echipa Academica Clinceni. Cariera artistică și-a început-o după ce a absolvit clasa profesorului Florin Zamfirescu la UNATC, secția Actorie, în anul 1996. În același an a devenit solistul formației Vama Veche, devenită un adevărat fenomen. În 2006 membrii trupei se despart, iar Tudor Chirilă, împreună cu Eugen Caminschi (chitară) fondează un nou proiect muzical: Vama. Face istorie și cu această trupă alături de care activează și în prezent și împreună cu care a susținut concerte live în fața a milioane de spectatori și a urcat pe scena mai multor festivaluri importante precum Peninsula, BestFest, Cerbul de Aur, Folk You, Coke Live Festival, UNTOLD etc. Ca actor, a jucat în numeroase filme de scurt și lung-metraj și a interpretat roluri de referință în spectacolele de teatru ale unora dintre cei mai importanți regizori români.

În 2014, Tudor Chirilă a devenit cel de-al patrulea jurat la Vocea României, alăturându-se Loredanei, lui Marius Moga și Smiley în cel de-al patrulea sezon al competiției. În primul lui sezon ca antrenor, Tudor Chirilă a câștigat concursul cu Tiberiu Albu, în al doilea sezon cu Cristina Bălan, iar în al treilea sezon cu Teodora Buciu, având astfel 3 victorii consecutive ca antrenor, o premieră la Vocea României. Chirilă s-a făcut remarcat și prin faptul că nu a rămas indiferent la lucrurile care s-au întâmplat în societatea românească. S-a implicat activ în protestele Roșia Montana și Rezist și nu se teme să vorbească cu fiecare ocazie despre importanța luptei împotriva corupției și despre importanța reformării sistemului educațional. De asemenea, el a inițiat și susține numeroase campanii sociale și proiecte culturale.

un proiect

susținut de

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

un proiect

susținut de