Ștefan BĂNICĂ Jr.
locul 9 / 8.678 puncte

Ștefan BĂNICĂ Jr.

stefan-banica-junior-barbatidescucces-ro-02

8.678 puncte

Ștefan BĂNICĂ Jr.

Ștefan Bănică Jr. este una dintre vedetele care și-am pus apăsat amprenta pe showbizul românesc. Este fiul celebrului actor Ștefan Bănică (senior) și al jurnalistei Sanda Vlad-Liteanu. La cei 54 de ani ai săi, Bănică și-a construit o carieră incredibilă, care se întinde pe 30 de ani, atât ca actor, compozitor, cântăreț, regizor, producător și moderator TV.

În toate aceste domenii el a excelat și a fost recompensat cu atât de multe premii încât o listă completă nu ar încăpea pe această pagină. Menționăm aici doar faptul că în 2004, Președintele României de atunci i-a conferit actorului Ștefan Bănică Jr. Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Bănică a susținut mii de evenimente muzicale, iar concertele sale de Crăciun de la Sala Palatului au devenit un adevărat fenomen, stabilind recorduri de vânzări în România – reprezintă cea mai longevivă și complexă producție muzicală din România, o adevărată tradiție de peste 15 ani.

În cariera sa de cântăreț, el a lansat 15 albume, premiate cu cinci discuri de aur și două de platină. Are zeci de videoclipuri muzicale, dar și peste 30 de roluri în film și teatru. De asemenea, succesul imens al lui Ștefan Bănică Jr. stă și în faptul că, indiferent de vârstă, el a rămas relevant pentru un public foarte variat, începând de la copii, tineri și până la părinți și bunici.

Ca detalii din viața personală, el a fost căsătorit cu vedeta TV Mihaela Rădulescu în perioada 1994 – 1999; a avut o relație cu Camelia Constantinescu, care i-a oferit primul copil, Radu Ștefan, dar cei doi s-au despărțit în anul 2005. În 2006 s-a căsătorit cu realizatoarea TV, Andreea Marin, care i-a oferit în 2007 o fetiță pe nume Ana Violeta, dar au divorțat în 2013, an din care Ștefan Bănică este într-o relație cu cântăreața Lavinia Pârva. Cei doi s-au căsătorit în 2017, iar în 2019 au devenit părinții unui băiețel, Alexandru.

un proiect

susținut de

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

un proiect

susținut de