Ion ȚIRIAC
locul 3 / 19.777 puncte

Ion ȚIRIAC

ion-tiriac-facebook-barbatidescucces-ro-02

19.777 puncte

Ion ȚIRIAC

La cei 82 de ani ai săi, Ion Țiriac este cunoscut de cei mai mulți din noua generație drept unul dintre cei mai de succes afaceriști din România, cu o avere imensă și o influență pe măsură. Însă, Ion Țiriac a cucerit inimile românilor cu mult înainte să facă miliarde de dolari.

De exemplu, puțin știu că între 1958 și 1964 el a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck și la Campionatele Mondiale. Asta înainte să devină un jucător de tenis care s-a impus pe scena internațională. În 1970, el a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros. Talentul său pe teren s-a materializat mai ales la dublu, câștigând alături de Ilie Năstase, în afară de Roland Garros, numeroase alte turnee precum Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972), Campionatului Mondial de tenis, São Paulo (1974) etc. Țiriac a fost component al echipei României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978, disputând trei finale, cu SUA, în 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l ca partener pe Ilie Năstase. În plus, din 1984 până în 1993 a fost managerul lui Boris Becker, tenisman german de clasă mondială.

Ce mai trebuie să știi despre Țiriac: e deținătorul licenței turneului de tenis „BCR Open Romania” din anul 1996. Între anii 1998 și 2004, a deținut funcția de Președinte al Comitetului Olimpic Român. Ion Țiriac este, bineînțeles, unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, auto și al transporturilor. Este primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii. În momentul de față, averea sa este estimată la 1,6 miliarde de dolari și deține și o colecție impresionantă de mașini, cu peste 400 de modele, printre care se numără și mașina lui Al Capone sau Sammy Davis Jr. Țiriac a fost căsătorit între anii 1963 și 1965 cu Erika Braedt, jucătoare de handbal. Are copii cu modelul Mikette von Issenberg, aceasta fiind mama lui Ion Țiriac jr., și cu Sophie Ayad (ziaristă din Egipt), cu care are doi copii, Karim Mihai și Ioana Natalia.

un proiect

susținut de

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

un proiect

susținut de