Gheorghe HAGI
locul 2 / 24.569 puncte

Gheorghe HAGI

gheorghe-hagi-facebook-barbatidescucces-ro-01

24.569 puncte

Gheorghe HAGI

Nu doar microbiștii români, dar cei din lumea largă îl au pe Hagi la inimă. Este nu doar cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, dar e unul dintre cei mai buni din întreaga istorie a sportului cu balonul rotund. Cunoscut ca și „Maradona din Carpați”, „Regele” sau „Comandante”, la cei 56 de ani, Hagi a lăsat în urma sa o carieră marcată de momente impresionante, care au ridicat în picioare stadioane întregi și i-au făcut pe comentatorii sportivi să-și piardă mințile.

Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale în 1990, 1994 (unde a fost numit în World Cup All-Star Team) și 1998, cât și în trei campionate europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru Naționala României, fiind al doilea după Dorinel Munteanu, și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu) cu 35 de goluri. În noiembrie 2003 a fost selectat de către Federația Română de Fotbal drept cel mai bun jucător al României din ultimii 50 de ani. În 2004, a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbaliști în viață, la o ceremonie de premiere a FIFA. De asemenea, Hagi este unul din puținii fotbaliști care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole Real Madrid și Barcelona.

De-a lungul timpului, mari personalități ale fotbalului, precum Cruyff, Matthaus, Fatih Terim, Maradona, Michel Platini sau Eusebio i-au adus elogii fotbalistului român, spunând despre el că „a creat fotbal”, „că i-a învățat fotbal pe turci” sau că a fost „unul dintre cei mai tehnici jucători din fotbalul european”. În lumina acestor lucruri este evident de ce românii iubesc fotbalul atât de mult, pentru că l-au avut pe Hagi.

În afară de cariera de jucător, Hagi are și una de antrenor, în care este activ și astăzi, alături de echipa fondată chiar de el în 2009, Viitorul Constanța. În plus, fotbalul jucat de el merge mai departe prin fiul său, Ianis Hagi, care face deja senzație în Europa la echipa Rangers FC și e așteptat să aibă o traiectorie similară cu cea a tatălui.

un proiect

susținut de

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

un proiect

susținut de