Adrian și Dragoș PAVĂL
locul 4 / 17.202 puncte

Adrian și Dragoș PAVĂL

17.202 puncte

Adrian și Dragoș PAVĂL

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, porecliți și frații Dedeman, reprezintă un alt exemplu de antreprenori români care au pornit de la zero și au reușit să construiască treptat și prin multă muncă o afacere de miliarde și care reușește să concureze de la egal la egal cu multinaționalele prezente pe piață. Cei doi frați au transformat o simplă afacere locală din Bacău, pornită în 1992, într-un veritabil brand național – Dedeman fiind cel mai mare lanț de magazine de bricolaj și unul dintre cele mai puternice branduri autohtone.

Dedeman a devenit liderul pieței de bricolaj încă din 2010, când i-a depășit pe germanii de la Praktiker în ceea ce privește vânzările. În octombrie 2011 Dedeman a devenit pentru prima dată sponsor al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), pentru o perioadă de 2 ani. Ulterior, parteneriatul a fost reluat în 2015 sub brandul Team Romania, când Dedeman a devenit Partener Principal al COSR pentru o perioadă de 5 ani.

În 2014, sub sloganul Performanță 100% românească Dedeman a devenit sponsor al Simonei Halep. O dată cu semnarea acestui parteneriat, Dedeman s-a angajat ca pentru fiecare nou magazin deschis să amenajeze și un teren de tenis. În anul 2015 Dedeman a devenit al patrulea cel mai mare jucător din bricolaj în Europa Centrală și de Est, cu o cotă de piață de 1,9%.. În 2021, Dedeman are 56 de magazine deschise în România și peste 10.000 de angajați.

Însă, frații Pavăl nu s-au limitat doar la această afacere, ci au investit și în imobiliare și la bursă, crescându-și de la an la an câștigurile, averea (estimată la 1,8 miliarde de dolari) și notorietatea.

un proiect

susținut de

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

powered by

logo-nivea-barbatidesucces-ro-01

un proiect

susținut de